• Čišćenje zubnog kamenca
  • Fasete
  • Izbeljivanje zuba

Čišćenje zubnog kamenca

Zbog neadekvatne tehnike pranja zuba, hemijskog sastava pijaće vode i pojedinih navika dolazi do nastanka zubnog kamenca. Prva posledica je krvarenje desni nakon pranja. Pacijenti prvo što urade je da ili izbegavaju pranje zuba ili četkicom operu samo površine zuba kojima se grize. Time ulazi u začarani krug koji se prekida dolaskom u stomatološku ambulantu.Kamenac je za naša usta strano telo i svojim prisustvom mehanički iritira desni, a isto tako je odlična podloga za patogene mikroorganizme. Sve zajedno dovodi do nastanka upale desni koje postaju natečene, osetljive i lako krvare na dodir.

U našoj ordinaciji kamenac se uklanja ultrazvučnim aparatom, zubi se četkaju profilaktičnim pastama, a džepove ispiramo rastvorima koji će umiriti upalu i podstaći njeno zalečenje.
Individualnim pristupom svakom pacijentu dolazimo do rešenja koje je za dati slučaj najbolje. Nakon intervencije UZK pacijent dobija usmeno i pismeno uputstva kao i kojim sredstvima da održava oralnu higijenu i zakazujemo kontrolne preglede.

Pacijenti mogu da donesu sredstva koja su kupili, a ne znaju kako da koriste, u našu ordinaciju gde će dobiti stručnu pomoć i savet.

Ciscenje zubnog kamenca - Ardent Centar Sombor

 

Fasete

Keramičke fasete ili viniri su trend koji iz dana u dan postaje sve više zastupljen.Viniri pretstavljaju manje invazivnu metodu od bezmetalnih keramičkih krunica a više od kompozitnih faseta. Sa malom preparacijom u gleđi i uz pomoć zubotehničke laboratorije, dobijamo keramičku ljuspicu debljine 1mm, koju trajno cementriramo za zub. Zahvaljujući keramičkim fasetama moguće je u potpunosti promeniti osmeh.

Ukoliko želite da promenite oblik, boju i izgled zuba Ardent Centar Vam sa keramičkim vinirima to omogućava. Glavni razlog zašto se naši pacijenti odlučuju za keramičke fasete u odnosu na keramičke krune je što se za vinire zubi manje bruse i oštećuju, samo spoljna površina zuba.

Kod izrazito žutih zuba, tetraciklinskih, prebojenih može se uspešno promeniti boja, može se promeniti položaj i oblik zuba kao i zatvaranje dijastema. Kod većih promena položaja i oblika zuba nije moguće to odraditi sa keramičkim fasetama. U tim slučajevima se predlažu bezmetalne keramičke krunice.

Treba napomenuti da su viniri ustvari jako tanke keramičke ljuspice i treba veoma voditi računa da ne dođe do pucanja, nikako se ne savetuje grickanje tvrdih i žilavih stvari kako ne bi došlo do pucanja.

Keramicke zubne fasete

 

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je proces uklanjanja raznih mrlja i diskoloracija sa površine zuba, a samim tim i boja zuba postaje belja. Beljenje zuba je veoma popularna procedura, jer možete bez ikakvih neprijatnosti i po pristupačnoj ceni doći do prelepih belih zuba.

Lep osmeh je jedna od prvih stvari koju neko primeti na vama prilikom upoznavanja i svakako će dobro uticati na vaše samopouzdanje. Sa belim i sjajnim osmehom se osećate bolje i ostavljate bolji utisak. Životni stil ili starenje mogu negativno uticati na boju zuba. Stvari kao što su kafa, čaj, koka-kola, crveno vino i cigarete mogu doprineti tamnjenju zuba.

U našoj ordinaciji radimo pojedinačno beljenje avitalnih zuba ili beljenje zuba u liniji smeha. Ovu proceduru ne preporučujemo osobama čiji zubi imaju više plombi na zubima, zatim u slučajevima gde je došlo do povlačenja desni ili gde postoje nekariozne lezije na zubima.

Izbeljivanje zuba - Ardent Centar Sombor


Saznajte cene estetske stomatologije klikom na link ispod.

Cena izbeljivanja zuba

Podeli sa prijateljima...