Sve za snimanje zuba na jednom mestu

Popust 50% za CBCT/3D snimanje kostiju vilice!

Danas je svakom stomatologu u postvaljanju tačne dijagnostike neprocenjiva pomoć – snimak zuba koji čitav proces lečenja čini daleko efikasnijim i lakšim za pacijenta.

Snimanje zuba i vilica je svetski priznata dijagnostička metoda koja se sprovodi decenijama i nije pokazala nikakve negativne efekte. Sa modernim aparatima koje koristimo, zračenje je višestruko smanjeno – svedeno na minimum, a procedura snimanja zuba ne traje duže od 5 do 10 minuta.

Ardent centar pruža usluge snimanje zuba aparatima renomiranih svetskih proizvođača Fona i Ray scan.

Slike koje se ovim putem dobiju su kristalno jasne, a mogu se pacijentu uručiti na CD-u ili poslati putem e-maila.

U RTG kabinetu Ardent centra pružamo sledeće vrste snimanja zuba:

Intraoralno snimanje zuba

Intraoralno snimanje zuba predstavlja snimanje pojedinačnog zuba pri čemu se na snimku vidi krunica, koren i deo iznad korena zuba. Koristi se u dijagnostičke svrhe kad želimo da utvrdimo postojanje karijesa na zubu, njegovog opsega ili postojanja patološkog procesa iznad vrha korena zuba.

Intraoralno snimanje zuba

Ortopan

Digitalni ortopan predstavlja snimak obe vilice. Na njemu se uočavaju koštane strukture gornje i donje vilice i svi prisutni zubi. Predstavlja jedno od najznačajnijih dijagnostičkih sredstava u stomatologiji.

CBCT/3D snimanje kostiju vilice

CBCT/3D snimanje kostiju vilice jeste metoda snimanja koja omogućuje tačan i precizan trodimenzionalni (3D) prikaz koštanih struktura. CBCT je danas najznačajnija dijagnostička metoda koja daje potpun uvid u stanje zuba ili okolne kosti.

CBCT tehnika snimanja je dosta slična kao i prilikom pravljenja ortopana, odnosno panoramskog snimka gornje i donje vilice, s time što kod ovog metoda dobijamo prikaz u sve tri ortogonalne ravni.

Cone Beam kompjuterizovana tomografija

Od 01.09.2019. godine 50% popusta na uslugu CBCT/3D snimanje kostiju vilice za sve korisnike Ardent centra!

Podeli sa prijateljima...